Skip to content

Wat is een Herenboerderij?

Herenboeren Delft- Rijswijk

Wij gaan een goed georganiseerde boerderij opzetten in de buurt van Delft en Rijswijk, waar puur en eerlijk voedsel wordt geproduceerd: groenten, aardappelen, fruit, eieren, rund-, varkens- en kippenvlees. Alles van een hoge kwaliteit en voor een prijs die vergelijkbaar is met die van de supermarkt. Het wordt een plek waar het goed toeven is voor mens en dier. Een ervaren boer zal verantwoordelijk zijn voor het werk op de boerderij.

In Boxtel bestaat reeds en Herenboerderij die volop in bedrijf is. bekijk het onderstaande filmpje. In minder dan 2 minuten krijg je een aardige indruk van de enorme variatie aan gewassen en dieren op de Herenboerderij in Boxtel; van hennen en hanen tot fruitteelt, tuinbouw, runderen en varkens. En dat alles op minder dan 20 hectare en voor niet minder dan (uiteindelijk) 500 mensen.


Wat Herenboeren is? Bekijk voor een korte introductie het bovenstaande filmpje.

Zoveel meer dan een boerderij 

Behalve een plek waar eten wordt geproduceerd, is een Herenboerderij  ook de plaats waar mensen samenkomen, ze elkaar en hun boer spreken  en waar nieuwe vriendschappen en mooie initiatieven ontstaan. Zo worden  recepten uitgewisseld, vinden er inspirerende workshops en lezingen  plaats, leuke kinderactiviteiten georganiseerd en rondleidingen gegeven. 

Herenboeren eten met de seizoenen mee, uit de buurt, van grond die ze  langjarig pachten en waarop hun boer het voedsel produceert dat ze willen  eten. Herenboeren en hun boer werken zo duurzaam mogelijk, en dat zie  je terug op het land. De bodemkwaliteit gaat erop vooruit, de natuur kan  zich ontwikkelen en het landschap herstelt zich. Zo is het niet alleen voor  mensen, maar ook voor planten en dieren een fijne plek om te zijn. 

Herenboeren zijn soeverein, want runnen met elkaar een bedrijf zonder  zoiets als een bank of subsidie. Hun boer zorgt voor voldoende duurzaam  geproduceerd en kwalitatief goed voedsel. Hij of zij krijgt daarvoor een  prima salaris. Zo maken de Herenboeren werk van een eerlijk, door  mensen gedragen en bovenal toekomstbestendig voedselsysteem.

Deel dit bericht: