GEZOCHT: Idealist met gevoel voor cijfers

Vacature penningmeester (vrijwilliger)

Werk jij graag met cijfers en ben je enthousiast om mee te werken aan de opbouw van een nieuw initiatief om duurzaam voedsel te verbouwen? Dan ben jij misschien precies degene die wij zoeken. Wij zijn Herenboeren Delft-Rijswijk en wij zijn op zoek naar een nieuwe penningmeester.

Over Herenboeren Delft-Rijswijk
Herenboeren produceren voedsel op een kleinschalige en duurzame manier. Een concept dat helemaal past in deze tijd en zich inmiddels heeft bewezen. Landelijk zijn er reeds 14 herenboerderijen in bedrijf. Voor onze Herenboerderij in Delft-Rijswijk meldden zich reeds 200 huishoudens aan. Zij tekenden een intentieverklaring om lid te worden van de coöperatie. Ondertussen zijn we naarstig op zoek naar 20 hectare beschikbare grond op fietsafstand van Delft, Rijswijk en Den Hoorn. Er zijn al geruime tijd gesprekken gaande met landeigenaren in de regio en we hopen dat dit binnen afzienbare tijd zal leiden tot resultaat.

Wat houdt penningmeester zijn in?
Als penningmeester maak je deel uit van het bestuur en vertaal je het beleid en de activiteiten in een financiële planning. Je bent verantwoordelijk voor de bewaking en voortgang van alle financiële zaken binnen de coöperatie.

Dit zijn je taken als penningmeester

 • Opstellen van de jaarlijkse begroting
 • Bewaken van de binnenkomende en uitgaande geldstromen
 • Regelen van de facturatie naar leden
 • Opstellen van het financieel jaarverslag
 • Zorgen voor onkosten- en vrijwilligersvergoedingen
 • Regelen van verzekeringen, fiscale- en juridische zaken
 • Overleggen met kascontrolecommissie

Wat wij aan een penningmeester belangrijk vinden

 • Je hebt boekhoudkundige kennis en ervaring
 • Je bent bekend met excel en geautomatiseerde boekhoudsystemen
 • Je voelt je verbonden met het doel van Herenboeren
 • Je werkt graag in een team
 • Je vindt het leuk om mee te helpen aan de opbouw van een organisatie.

Herken jij jezelf of heb je vragen?
Schroom niet en neem zo spoedig mogelijk contact met ons op.
 

Deel dit bericht: