Skip to content

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Wij zijn onderweg om een Herenboerderij te realiseren. Een eigen boerderij waarmee we grip willen krijgen op wat we eten. Samen met jou willen we dit avontuur aan en ervaring opdoen rondom ‘samen duurzaam voedsel produceren’.

We hebben de veel gestelde vragen over Herenboeren Delft-Rijswijk op een rijtje gezet. We werken de lijst regelmatig bij. Het kan voorkomen dat de informatie niet helemaal actueel is. Neem gerust contact met ons op.

De vragen en antwoorden zijn gebaseerd op ervaringen uit de praktijk van diverse actieve Herenboerderijen. Hoe het uiteindelijk bij Herenboerderij Delft Rijswijk zal gaan is afhankelijk van de inbreng van de leden en de beslissingen van de algemene ledenvergadering.

Film Herenboerderij

Herenboeren Delft-Rijswijk

  • Een Herenboerderij is een kleinschalig coöperatief gemengd boerenbedrijf. Een coöperatie van 200 huishoudens is eigenaar en samen hebben ze een boer in dienst die exclusief voor hen, het eten produceert dat ze willen. Denk daarbij aan groenten, fruit, aardappelen, uien en vlees van runderen, varkens en kippen. Een Herenboerderij is 15 tot 20 hectare groot en voedt circa 500 mensen.

Hoe het werkt om Herenboer te zijn

Eten van de Herenboerderij

Landbouw en duurzaamheid

Financiën

Overige vragen over Herenboeren Delft-Rijswijk